Xylokastronews.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΞυλόκαστροΤουρισμός

Τρίκαλα Κορινθίας: Η «Μύκονος» του χειμώνα βρίσκεται στην Κορινθία

Σε απόσταση 12 μόλις χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας βρίσκονται τα δημοφιλέστατα και χιλιοδιαφημισμένα Τρίκαλα Κορινθίας, που εδώ και δεκαετίες διατηρούν εξέχουσα θέση στη λίστα με τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς – και όχι άδικα.

Η ευρύτερη περιοχή, εξάλλου, ενδείκνυται για ολιγοήμερες αποδράσεις τόσο το φθινόπωρο όσο και τον χειμώνα, με τους περισσότερους να σπεύδουν τα επισκεφτούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε μια περίοδο που η ατμόσφαιρα είναι κυριολεκτικά μαγική.Τα Τρίκαλα Κορινθίας χωρίζονται σε τρεις οικισμούς: στα Κάτω Τρίκαλα, που βρίσκονται στα 900 μέτρα υψόμετρο, στα Μεσαία Τρίκαλα, στα 1.000 μέτρα, και στα Άνω Τρίκαλα που στέκουν σκαρφαλωμένα στα 1.100 μέτρα του βουνού.  Πρόκειται για έναν καταπληκτικό τόπο που προσφέρει στον επισκέπτη του δεκάδες επιλογές καταλυμάτων, από όμορφους παραδοσιακούς ξενώνες μέχρι ακόμα και ζεστά παρεΐστικα σαλέ, στοιχείο που τα καθιστά προορισμό για κάθε γούστο και κάθε budget.

Γιατί τα Τρίκαλα Κορινθίας πρωταγωνιστούν κάθε χειμώνα;Αρχικά, τεράστιο ρόλο παίζει η μικρή απόστασή τους από την Αθήνα. Ξεκινώντας από το κέντρο της πρωτεύουσας, σε περίπου 1,5 ώρα μπορείς να βρίσκεσαι στο χωριό. Θα φτάσεις και γρήγορα και οικονομικά σε ένα μέρος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πιο μακρινούς προορισμούς.

Για να φτάσεις στα γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας θα πρέπει να ακολουθήσεις την επαρχιακή οδό Αθηνών – Κορίνθου και να στρίψεις στην έξοδο για Ξυλόκαστρο. Λιγότερο από 25 χιλιόμετρα μετά, στην κατεύθυνση προς Πάτρα, θα βρεθείς στον προορισμό σου.

Η διαδρομή είναι υπέροχη, με το βαθύ πράσινο και το οξυγόνο να σου κόβουν την ανάσα. Φτάνοντας στα Τρίκαλα θα αντιληφθείς πόσο γενναιόδωρα έχει φερθεί η φύση στον συγκεκριμένο τόπο, όπου το πράσινο εκτείνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου και ενώνεται μονάχα με το μπλε του ουρανού, δημιουργώντας ένας συγκλονιστικό τοπίο. Ειδικά το φθινόπωρο, η εκδρομή αυτή θα σου μείνει αξέχαστη.

Άνω Τρίκαλα Πρόκειται για έναν καταπληκτικό παραδοσιακό οικισμό με πετρόχτιστα αρχοντικά σπίτια, πολλές πηγές με τρεχούμενο νερό και μία πλατεία πέτρινη που θυμίζει εικόνα βγαλμένη από καρτ ποστάλ. Τα καφενεία είναι εκεί για να σου προσφέρουν παραδοσιακό καφέ και ζεστά ροφήματα. Μην παραλείψεις μία βόλτα, θα χάσεις.

Μεσαία  ΤρίκαλαΣτον μεσαίο οικισμό των Τρικάλων θα συναντήσεις πολλά ξενοδοχεία και αναρίθμητες επιλογές για φαγητό. Πρόκειται για την πιο μοντέρνα εκδοχή των Τρικάλων και για αυτό μάλιστα προτιμάται ιδιαίτερα από τη νεολαία που θέλει να κάνει σκι στη Ζήρεια, ως μέρος διανυκτέρευσης.

Κάτω ΤρίκαλαΣτα Κάτω Τρίκαλα θα συναντήσεις μία από τις πιο γραφικές και παραδοσιακές πλατείες της Ελλάδας, με τα δύο γεράνια να χαρίζουν αυτό το κάτι παραπάνω στην ήδη μαγική εικόνα. Γύρω από την όμορφη πλατεία υπάρχουν πολλές ταβέρνες και café. Ίσως πρόκειται για τον οικισμό που κερδίζει στα σημεία σε σχέση με τους υπόλοιπους, κυρίως λόγω γκάμας επιλογών αλλά και της αδιανόητης ομορφιάς που έχει στην πλατεία του.Επειδή, όμως, τα πάντα είναι θέμα γούστου, ο κάθε παραθεριστής αναλόγως με το τι ψάχνει, θα καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα.Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να κλείσεις το κατάλυμά σου αρκετό καιρό πριν, μιας και πρόκειται για μία περιοχή με απόλυτη πληρότητα από τα μέσα του Οκτώβρη έως και μετά τα Χριστούγεννα.

Συμπέρασμα; Τα πανέμορφα Τρίκαλα Κορινθίας είναι κυριολεκτικά μια ανάσα μακριά σου, σε σημείο που μετά την πρώτη διανυκτέρευση θα αισθάνεσαι απολύτως

Up Stories

Related posts

Ξυλόκαστρο: Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στο έργο των διαγραμμίσεων

Xylokastronews

Δείτε ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Xylokastronews

Σοφικό Κορινθίας: Ένα όραμα της σχολικής μονάδας, οι θεματικές τάξεις, ολοκληρώθηκε με την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη του Ομίλου της Motor Oil (φώτο)

Xylokastronews